Nieuws Sport TV radio
test

Ed Anker, wethouder Zwolle, over Samen op School

Minder uitval door betere samenwerking - Foto: Creatas

Betere samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp moet schooluitval verminderen

Minder uitval op school door betere samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp. Dat is het idee achter de academische werkplaats Samen op School. Vandaag gaan zo'n zestig bestuurders, wethouders, leerkrachten, jongeren en professionals met een bus langs drie scholen in Zwolle, Lelystad en Almere om ze kennis te laten maken met het idee.

"Het is ontzettend belangrijk dat jeugdzorg gaat samenwerken met het onderwijs. Daar zijn wij in Zwolle al heel ver mee, maar we willen echt leren", vertelt Ed Anker, wethouder van Zwolle.

Anker is één van de inzittenden van de bus die langs de scholen gaat. "We gaan langs projecten om te kijken wat er goed gaat, wat er minder goed gaat en wat we ervan kunnen leren. Gewoon inspiratie opdoen."

Volgens Anker is een betere samenwerking tussen jeugdhulp en het onderwijs essentieel. "Het onderwijs heeft eigen doelen, eigen wetten, eigen inspectie. Leerlingen worden afgerekend op of ze het goed doen op school. Wij moeten als gemeente met jeugdhulp de kinderen centraal stellen. Dat is een andere manier van kijken naar een kind. Dat moeten we wel met elkaar in overeenstemming gaan brengen."


Think
In Zwolle loopt sinds twee jaar het project Think. Daarin leren leerlingen omgaan met situaties die nieuw zijn en die horen bij de middelbare school, maar ook belangrijke levenslessen. Het is een voorbeeld van een project waarin jeugdhulp succesvol samenwerkt met het onderwijs. 

"Dat is echt een Zwols product en daar zijn we heel erg trots op. Het wordt goed gewaardeerd door de leerlingen en er zijn heel wat Zwolse scholen die er dit jaar mee starten in de brugklas. Daar zijn we heel erg blij mee."

(Advertentie)
Geplaatst donderdag 14 september 2017 | 08:44Gewijzigd donderdag 14 september 2017 | 09:24
Bekijk op RTV Oost